Vanalles te beleven

De kinderboerderij is elke dag geopend. Je kunt vrij rondlopen, zitten of spelen met het speelgoed of in de zandbak. Ook zijn er regelmatig activiteiten.

_________

Wil je een feestje vieren of iets actief organiseren?
Voor vragen kun je terecht via Facebook of stuur een mail naar info@kinderboerderijhattem.nl

De dieren

Een kinderboerderij kan niet zonder dieren. De dieren bij ’t Dijkweitje zijn gewend aan mensen en de meesten krijgen graag een beetje aandacht. Maak kennis met onze pony, ezels, varkens, alpaca’s, schapen, geiten · konijnen, cavia’s, eenden en kippen. Het welzijn van de dieren staat altijd voorop.

Pluk en proef!

Op ons terrein groeien allerlei appels, peren, rode bessen, bramen en frambozen en ze zijn heel gezond. Heerlijk om zo op te eten. Op het plein vind je kleine moestuintjes met groenten en kruiden. Pluk en proef!

Ook kun je genieten van de vele bloemen en struiken. Die met veel liefde en aandacht worden verzorgd.

Zelf geplukte bessen eten

Proef zelf hoe de kruiden en groenten smaken in de moestuin

Met z’n allen aardbeiplanten poten en thuis verzorgen

Wat leeft er?

In en rond ’t Dijkweitje leeft meer dan je denkt. Er valt zoveel te ontdekken! Naast prachtige vlinders, boeiende insecten en een grote mussenkolonie zijn er ook andere gasten als bijvoorbeeld de vos die helaas graag een konijn, eend of kip lust.
Middels educatie willen we de bezoekers bewust maken van het leven om hen heen.

Kerkuilen

Boven in de schuur broedt een kerkuil. Al een paar jaar zijn ze vaste bewoners van ’t Dijkweitje. Hoe bijzonder is dat! Omdat het een nachtdier is zie je hem maar heel af en toe rondvliegen of zitten in een boom. In de stal hangt een scherm met een camera gericht op het nest. Je kunt mooi zien of er eiren liggen en hoe het met de uilskuikens gaat. En als je goed kijkt zie je ook de als er een muisje gevoerd wordt. Hoewel de kerkuil een echte jager is zijn onze dieren te groot en zal hij die niets doen.

Actief en leerzaam

Regelmatig organiseren we leuke, leerzame én nuttige activiteiten voor kinderen. Samen met andere kinderen is ’t Dijkweitje een unieke locatie om creatieve tuinideeën knutselen en buiten lekker bezig te zijn met planten en de natuur.

Bijen en imker

In de wei achter de kleine stal staan vaak de bijenkasten. Jan Mulder de imker zorgt voor de bijen en kan er boeiend over vertellen en wil ons graag leren dat bijen hele bijzondere dieren zijn waar je niet bang voor hoeft te zijn. De honing die door de bijen wordt gemaakt is te koop.

Bouwdorp

Rotary Hattem-Heerde organiseerde een aantal jaren met de kinderboerderij een heus bouwdorp waar kinderen een midweek konden klussen en bouwen aan hun eigen houten fort.