We bestaan dit jaar 10 jaar
en dat hebben we gevierd op
zaterdag 5 oktober! We kijken terug op een prachtige dag met heel veel bezoekers! Bekijk hieronder de foto’s en een film van het feest.

Hoe het begon tot nu

Het idee kwam van Frieke Haffmans om, naast de praktijk waar ze toen werkzaam was een dierenweide te realiseren. Na jaren voorbereiding en ideeën bedenken hebben we, toen we in januari 2014 zicht hadden op grond een groot bord bij de dijk in de grond gezet en hebben we de plannen gemaakt, getekend, vergunningen aangevraagd, geld ingezameld, voorbereidingen getroffen, de grond in orde gemaakt en hekwerk voor de weilanden gezet. Rotaryclub Hattem-Heerde zorgde niet alleen voor financiële ondersteuning, maar de leden hebben, samen met vele anderen, zelf ook flink de handen uit de mouwen gestoken.

Op 4 oktober 2014 opende burgemeester Wiggers de kinderboerderij. Officieel werd op die dag de naam ’t Dijkweitje onthuld. Bij de opbouw schonk de Welkoop ons een kleine schuur en verder stonden er twee kleine stalletjes met een buitenren. De eerste winter was echt “bikkelen” met natte velden, modder, regen, sneeuw en kou.

Onder toezicht van NTP en door vrijwillige bouwvakkers werd de grote stal in die eerste winter gebouwd. Jongens van de bouwklas van het Deltion College werden hier tijdens hun stage vakkundig opgeleid door de bouwvakkers en ze leerden degelijk bouwen. De stal is echt vakwerk geworden.

Pas een jaar later is het plein bestraat. En dat was hard nodig: het plein is het hart van ’t Dijkweitje waar alle weilanden aan grenzen, waar de waterpomp staat, kruidentuintjes verzorgd worden, de kinderen op de tractortjes rond racen en waar de echte rode tractor staat.

Inmiddels is er ook een kleinere stal gebouwd door Jan Ras en Jan Mulder. Dit is het verblijf voor de konijnen en kippen: een waar dierenpaleis!

In de afgelopen 10 jaar hebben heel veel mensen aan de realisatie meegewerkt en daarmee is het echt een project van heel Hattem geworden. Degene die zich de begintijd kunnen herinneren weten nog dat het grote plein, een ruw met steentjes verhard plein was.