gezelli

“Het allermooiste is het enthousiasme van de vrijwilligers, daar word je gewoon blij van”

Samen doen we het!

We zijn super trots op de vrijwilligers. Dagelijks zijn de medewerkers van ’t Dijkweitje in de weer met het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het terrein. Handige en zorgzame mensen, iedereen met zijn eigen expertise. En dankzij hun inzet ziet het er zo mooi uit! Ja, zonder hun was er geen Dijkweitje!

anneke m, anneke r, arjen, bart, bert, birgit, carla, dikkie, evelien, evert, ferdinand, frieke, frits, gonny, hajo, ingrid, isabella, jaap, Jan, joke, jordan, marion, mark, martin, reina, remi, renée, ronald, rosalie, roy en ton

De kinderboerderij is geheel onafhankelijk en wordt niet gesubsidieerd

De dagelijkse verzorging wordt gedaan door een grote groep enthousiaste en zeer betrokken vrijwilligers van jong tot oud. Ook mensen met een beperking of met een achterstand tot het bedrijfsleven hebben een rol in de dagelijkse verzorging.
Eén van de initiatiefnemers Frieke Haffmans, in het dagelijkse leven dierenarts kwam met het idee voor de kinderboerderij. Toen ze haar plannen voorlegde aan mede Rotarians en creatieve ondernemers Hans Roothaert en Jaap Slager waren die van begin af aan enthousiast. Er is een stichting gemaakt waar ’t Dijkweitje onder valt en niet veel later is ook Jan Ras erbij gekomen en speelt een belangrijke rol bij de bouw en het onderhoud van het terrein en de gebouwen en de financiën. Frieke, Jan en Jaap vormen vandaag de dag het bestuur.

Frieke: “Ik had vooraf nooit gedacht dat de kinderboerderij zo’n belangrijke maatschappelijke plek in Hattem zou worden. Zowel voor de vrijwilligers als voor de bezoekers is het een prachtige, en ook een belangrijke plek geworden”.